Cartell oficial de l'obra Stockmann, l'enemic del poble
Cartell oficial de l’obra Stockmann, l’enemic del poble. Font: El Partiquí

L’associació teatral El Partiquí anuncia dues dates de bolos de l’obra Stockmann, guanyadora el passat 7 de maig de 9 premis del XI Concurs de Teatre Amateur “Ciutat de les Roses”, que va tenir lloc a Sant Feliu de Llobregat. Cinc d’aquests guardons van ser a la millor direcció (Martí Lucas), millor actriu de repartiment (Irene Sancho), millor escenografia (Josep Lluís Andrés i Octavi Dòria), millor il·luminació (Josep Lluís Andrés) i millor espai sonor (Marcel Lucas).

Escena Stockmann al Centre Cultural la Farinera
Escena Stockmann al Centre Cultural la Farinera. Font: El Partiquí

Stockmann, l’enemic del poble és una versió de l’obra original d’Henrik Ibsen “Un enemic del poble”. L’argument tracta entorn a una petita ciutat de províncies, on s’hi edifica un balneari per atraure més gent i deixar enrere la seva precària activitat econòmica. Un dia, però el Dr. Stockmann descobreix que les aigües estan contaminades i exposa als seus conciutadans, incloses personalitats com l’alcalde, el seu fill, un gran dilema: reformar el balneari, amb el cost econòmic i prestigi que suposa, o fer com si no passés res per seguir atraient turistes. Aquesta obra dirigida per en Martí Lucas va ser estrenada el 14 d’octubre de 2016 amb la intenció de donar-li un gir a les obres que es feien fins ara, amb el trencament absolut de la quarta paret i amb tots els protagonistes sempre a l’escenari, quan sortien d’escena.

Stockmann fou la primera obra de teatre que El Partiquí va aprofitar per engegar el projecte d’acostar als més joves el teatre i la literatura a través d’una representació d’algun text que treballin a l’institut. Un cop finalitzada, prossegueix amb un debat entre l’alumnat i els actors per discutir sobre els dilemes que es desprenen del fil argumental. Com va tenir tant d’èxit, el 26 d’abril repetiran amb la mateixa fórmula, però aquest cop amb Electra.

La Irene Sancho i en Carles Lucas en escena
La Irene Sancho i en Carles Lucas en escena. Font: El Partiquí

 

La primera parada la faran al Centre Moral de Gràcia el dia 18 de març a les 18 h, i les entrades tindran un cost de 6 euros els joves i jubilats, mentre que l’entrada general costarà 11 euros. MAPA1.JPG
 La segona parada tindrà lloc a la Cate-Entitat Cultural, a Figueres, diumenge dia 15 d’abril a les 18 h amb un preu únic de les entrades que serà de 8 euros.

mapa 2