La sarsuela torna a l’Orfeó Martinenc amb “Los gavilanes”. Les peripècies d’un indià que torna a casa després de reunir una important fortuna a Amèrica protagonitzen la nova proposta del grup de teatre del barri del Clot. Les sopranos Mali Corbacho i Silvia Casamayor, el baríton Xavi Fernández i el tenor José Luis Blanch, acompanyats pels actors Albert Gómez i Francesc Gómez i el Cor Líric de Cloteatre, donaran vida a una sarsuela de gairebé cent d’anys d’antiguitat.

Lluís Anido és el director d’escena del muntatge que aquest cap de setmana (10 i 11 de març) serà protagonista a l’Orfeó Martinenc. En la seva quarta producció com a director, Anido espera que les dues funcions tinguin una gran acollida entre el públic que assisteixi a l’Orfeó. “Ahir em van passar les reserves que hi havia i ja està pràcticament ple“, exclamava Anido.

Ahir em van passar les reserves que hi havia i ja està pràcticament ple

“Los gavilanes” narra el retorn d’un indià després de fer fortuna al Perú. Quan aquest torna decideix casar-se amb la jove Rosaura, la filla del seu antic amor, fet que provoca un gran escàndol i commoció entre els habitants del poble de la Provença. Escrita per  José Ramos Martín i amb música de Jacinto Guerrero, la sarsuela es va estrenar el 7 de desembre de 1923 al Teatro de la Zarzuela de Madrid.

28616357_554976611532527_8152688797855091308_o
Cartell oficial de “Los gavilanes”

“Los gavilanes” és una obra de repertori i, en conseqüència, l’etapa d’assajos, que van començar fa un mes i mig, ha estat més àgil que en anteriors representacions. Malgrat que aquest muntatge no ha estat dels més complicats, Anido recalca que “de fàcil no hi ha cap“. “En una sarsuela hi participen entre 40 i 50 persones mínim: són 15 persones d’orquestra, al voltant de 22 persones al cor, 4 solistes, 5 o 6 actors, el tècnic de llums…“, explica Anido.

En una sarsuela hi participen entre 40 i 50 persones mínim”

Dissabte la sarsuela es representarà en versió piano i diumenge serà l’orquestra l’encarregada de fer vibrar el públic amb les partitures de Jacinto Guerrero.