Més de 300 persones assisteixen al teatre del Clot per veure la sarsuela “Los gavilanes”

Les sarsueles han tornat amb més força que mai a l’Orfeó Martinenc. Després d’un període on les sarsueles havien perdut rellevància, en la present temporada el públic s’està reconciliant amb el gènere musical teatral. Un total de 349 espectadors van omplir les butaques del teatre dissabte i diumenge. Dissabte, el teatre va registrar mitja entrada i, diumenge, el teatre gairebé es va omplir. Pocs dies abans de l’estrena, Lluís Anido, director d’escena del muntatge, ja va confirmar a Molta Merda que el teatre estava pràcticament ple únicament amb les reserves.

Les sopranos Mali Corbacho i Silvia Casamayor, el baríton Xavi Fernández i el tenor José Luis Blanch, acompanyats pels actors Albert Gómez i Francesc Gómez i el Cor Líric de Cloteatre, van interpretar els personatges creats fa 95 anys per José Ramos Martín. La sarsuela va ser representada dissabte amb l’acompanyament d’un piano i, diumenge, va ser l’orquestra l’encarregada d’interpretar les partitures de Jacinto Guerrero.

“Los gavilanes” narra el retorn inesperat d’un indià després de fer fortuna a Amèrica. Quan aquest torna, decideix casar-se amb la jove Rosaura, la filla del seu antic amor, fet que provoca un gran escàndol entre els habitants del poble. El Teatro de la Zarzuela de Madrid va acollir l’estrena de la sarsuela l’any 1923.