L’aposta de la tragèdia de pròpia creació de El Partiquí passa la primera prova de foc davant el públic que va assistir a l’estrena al Centre Cultural la Farinera del Clot. El drama familiar, escrit i dirigit per en Manel Bonmatí, mostra les relacions humanes en el si d’una família després que, una de les filles, la Isona, interpretada per Irene Sancho, li fos diagnosticada una anorèxia. L’actriu catalana va tenir problemes d’afonia durant la representació i així i tot va ser capaç de posar-se en la pell de la filla consentida i egocèntrica de la família, seguint la consigna dels espectacles: Show must go on.

Manel Bonmatí: “Hi ha una rèplica de la Isona que no va acabar d’anar bé, però ara la feina serà que jo la recordi, perquè estava tan posat en l’obra que no sóc capaç d’indentificar-la”

L’Eva Aguirre com a Isabel i en Xavier Pedrol com a Vicenç són un matrimoni amb dues filles, la Montse i la Isona, interpretades per l’Adriana Beltrán i la Irene Sancho, que semblen tenir una relació comuna, però de cop i volta, després que la parella sentimental de la Isona, l’Enric (Alejandro Romero), talli amb ella, les relacions entre els diversos protagonistes comencen a enfosquir-se amb retrets del passat, experiències que encara no estan del tot superades o algunes de noves que els hi sorgiran pel camí. També cal citar la presència de la Montse Poblet en el paper de Pilar, una amiga de la mare de la família. Aquest drama d’una hora i quaranta-cinc minuts pretén transmetre amb intensitat tots els interrogants que es van plantejant i que això condueixi a reflexions de tot tipus, un dels objectius del teatre.

20180223_215350
La Montse Poblet i l’Eva Aguirre a escena interpretant un diàleg entre la Isabel i la Pilar

En Manel, director i escriptor de l’obra, fa una valoració positiva de “Sempre ens tindrem”, afirmant que va quedar “millor del que s’esperava”, després d’una setmana intensa d’assajos. Un dels principals temors era que es fes massa llarga, però en Manel considera que no va ser així, perquè els actors li han posat una “intensitat emocional molt elevada”, cosa que ha fet que el públic respongués “francament bé” davant l’obra de creació pròpia. No obstant això, el director remarca que l’última escena va caure una mica en energia, una dinàmica que cal corregir de cara a la segona representació que es farà avui, dissabte 24 de febrer a les 18 h al Centre Cultural la Farinera.

20180223_212853
Escena on apareixen tots els membres de la família, el matrimoni i les dues filles.