El Centre Sant Pere Apòstol ha donat a conèixer les diferents funcions que han programat per a realitzar al llarg de la temporada 2018. Fins a 13 obres seran les que es podran gaudir al Teatre Gespa, des del 3 de febrer fins al 30 de desembre.

Fins al moment, l’espai ha acollit dues obres, que estaven programades pels passats 3 i 4 de febrer i, també, el 24 i 25 de febrer. Es tractava de “Carrer Alt” i “30 d’abril”, la primera d’aquestes construïa una història del barri, Ciutat Vella, amb els personatges més singulars del passat; mentre que la segona, “30 d’abril”, era una sàtira que presentava les peripècies d’una fictícia monarquia catalana.

Les 11 obres restants

El grup de teatre amateur del Centre Sant Pere Apòstol oferirà “El dubte”, els propers 10 i 11 de març. L’obra, que és original de John Patrick Shanley, la dirigeix Montse Petit. És una funció ambientada en la dècada dels 60, a un col·legi del Bronx, i el sacerdot intenta canviar les normes de l’escola per acollir també la comunitat negra. A partir d’aquí, es derivaran tot un seguit de conseqüències.

A “El dubte” la seguirà “Vilafranca”, de Jordi Casanovas i que dirigeix Joaquín Daniel i Helena Escuté. Aquesta obra es reproduirà el proper 7 d’abril i també el 8 del mateix mes. El context situa els espectadors a un dinar de família per la Festa Major de Vilafranca i el patriarca es troba greument malalt. Aquesta situació explicarà com es dirimeixen determinades decisions.

Posteriorment, aterrarà al Teatre Gespa “La visita de la vella dama”, el cap de setmana del 21 i 22 d’abril, de Frederic Durrenmatt. La direcció recau en les mans d’Enric Turón, una tragicomèdia marcada per la venjança i el sarcasme.

Més endavant, arribarà la mítica obra de “Les cartes d’Hèrcules Poirot”, de Jaume Fuster i que dirigirà Gabi Doz. Les dues funcions seran el 5 i 6 de maig. En les merescudes vacances del detectiu, aquest es trobarà amb un assassinat, i haurà de desenvolupar les seves tècniques per a resoldre l’homicidi.

Després, agafarà el testimoni “Chicago”, que encapçalarà David Nicolàs durant els propers 18, 19 i 20 de maig. L’obra, de Foose, Kander i Ebb, és un musical emmarcat en un període dominat per la prohibició.

Amb l’arribada de l’estiu, tindrem “La volta al món en 80 dies” els propers 16 i 17 de juny, la gran obra literària de Jules Verne. En aquesta ocasió, la dirigirà Albert Doz.

La darrera obra de l’estiu serà “Una vella coneguda baralla d’olors”, que serà una adaptació de l’obra de Josep Maria Benet i Jornet, sota la direcció de Josep Pascual, i que traslladarà a la Barcelona proletària. Tot plegat tindrà lloc el 7 i 8 de juliol.

Ben entrat el setembre, concretament el 14, 15 i 16, s’estrenarà el cartell “V. O. S (Versió Original Subtitulada”, de Carol López i que dirigeix Àlex Casino.

L’equip d’Àngels Fitó ens portarà el 6 i 7 d’octubre “Call Center”, de Marc Angelet. Són cinc persones que treballen a una empresa de telemàrqueting i la direcció els plantejarà un ultimàtum, ja que, si no milloren els resultats, els faran fora.

La penúltima funció esdevindrà el 17 i 18 de novembre amb “Animals de companyia”, d’Estel Solé i sota la direcció de Mireia Siles.

Finalment, el Teatre Gespa clausurarà la temporada 2018 en ple ambient nadalenc, i amb una obra que s’ajusta a la temàtica, “Els Pastorets”. Els integrants del grup la representaran els propers 22, 23, 29 i 30 de desembre.